Friday, June 3, 2011

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PMI υπηρεσιών


ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης PMI υπηρεσιών


Θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Institute for Supply Management για τη δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών αναρριχήθηκε στις 54,6 μονάδες το Μάιο από 52,8 μονάδες το Απρίλιο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 54,0 μονάδες. Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.

"Υπάρχει η αίσθηση για ένα βαθμό σταθερότητας στην οικονομία", αναφέρει η έκθεση του Institute for Supply Management. "Διατηρούνται ωστόσο οι ανησυχίες για το κόστος των καυσίμων και την μεταβλητότητα στα εμπορεύματα".

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης δραστηριότητας/παραγωγής υποχώρησε στις 53,6 μονάδες από 53,7 μονάδες τον Απρίλιο. Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε στις 56,8 μονάδες από 52,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης για την απασχόληση αναρριχήθηκε στις 54,0 μονάδες το Μάιο από 51,9 μονάδες τον Απρίλιο. Ο δείκτης τιμών υποχώρησε στις 69,6 μονάδες από 70,1 μονάδες τον Απρίλιο.



source: capital.gr

No comments:

Share |