Friday, June 3, 2011

Μ. Βρετανία: Επιβρανδύθηκε η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών το Μάιο


Μ. Βρετανία: Επιβρανδύθηκε η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών το Μάιο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η ανάπτυξη του κυρίαρχου στη Μ. Βρετανία τομέα των υπηρεσιών επιβραδύνθηκε το Μάιο, καταγράφοντας χαμηλό τριών μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, εγείροντας περαιτέρω αμφιβολίες για την επίδοση της οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 53,8 μονάδες το Μάιο από 54,3 μονάδες τον Απρίλιο, ανέφερε η Markit Economics και το Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Όταν η μέτρηση είναι πάνω από 50 μονάδες υποδηλώνει ότι ο κλάδος επεκτείνεται.

Τα στοιχεία του Μαΐου είναι χειρότερα των εκτιμήσεων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 54,0 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ο Paul Smith, οικονομολόγος της Markit, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η επιβράδυνση του Μαΐου μπορεί εν μέρει να αποδοθεί στον αντίκτυπο των επιπλέον αργιών στα τέλη Απριλίου, ο κλάδος έχει χάσει μέρος του momentum τους τελευταίους δύο μήνες.

Τα σημερινά στοιχεία έρχονται μετά τα στοιχεία της Τετάρτης που έδειξαν ότι η ανάπτυξη στο μεταποιητικό κλάδο επίσης επιβραδύνθηκε το Μάιο.

Τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία του PMI για τους κλάδους των υπηρεσιών και της μεταποίησης – που μαζί αποτελούν περίπου το 90% της βρετανικής οικονομίας – δείχνουν προς ήπια μέτρηση στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δευτέρου τριμήνου.





source: capital.gr

No comments:

Share |