Friday, June 3, 2011

ΗΠΑ: Σε συμφωνία με τη Fiat για το 6% της Chrysler


ΗΠΑ: Σε συμφωνία με τη Fiat για το 6% της Chrysler

Σε συμφωνία με τη Fiat για την πώληση του εναπομείναντος μεριδίου του (6%) στην Chrysler κατέληξε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σε συμφωνία με τη Fiat για την πώληση του εναπομείναντος μεριδίου του (6%) στην Chrysler κατέληξε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η συμφωνία θα αποφέρει στην Ουάσιγκτον καθαρό κέρδος ύψους 560 εκατ. δολαρίων.

Η ιταλική βιομηχανία κατέχει σήμερα το 46% της Chrysler. Μετά την αγοροπωλησία η συμμετοχή της θα ανέλθει στο 52%, δίνοντάς της τον πλειοψηφικό έλεγχο της αμερικανικής εταιρείας.

Η αμερικανική κυβέρνηση επένδυσε το 2009 το ποσό των 12,5 δισ. δολαρίων στην Chrysler μέσω του προγράμματος TARP, στο πλαίσιο της διάσωσης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ δήλωσε ότι η κρατική διάσωση κατέστησε ικανές τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ να καταφέρουν «την πιο απίθανη ανάκαμψη στην πρόσφατη ιστορία». Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Chrysler όσο και η General Motors πέρασαν από τη διαδικασία της ελεγχόμενης πτώχευσης.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |