Friday, June 3, 2011

Deutsche Bank: Εκτός επενδυτικής ζώνης οι ελληνικές τράπεζες


Deutsche Bank: Εκτός επενδυτικής ζώνης οι ελληνικές τράπεζες

«Εκτός επενδυτικής ζώνης» βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Bank στην οποία κόβει τιμές-στόχους και εκτιμήσεις για τα κέρδη.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Ιουνίου, η Deutsche bank τονίζει ότι η πιθανότητα κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης έχει ξεκάθαρα αυξηθεί, τοποθετώντας τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο «εκτός επενδυτικής ζώνης».

Όπως τονίζει, στο α΄ τρίμηνο κυριάρχησε η απομόχλευση των δανείων και η αύξηση των προβλέψεων. Η μείωση του κόστους και τα καλύτερα έσοδα από το trading παρείχαν κάποια στήριξη στα προ-προβλέψεων κέρδη, τα περιθώρια των οποίων ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να εξισορροπήσουν για το αυξημένο κόστος του ρίσκου για την Ελλάδα, καθώς επιταχύνθηκε και ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Διατηρεί επιφυλακτική στάση.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική οικονομία, οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank εκτιμούν πως η ΕΕ και το ΔΝΤ θα δεσμευτούν να στηρίξουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας το 2012 (27 δισ. ευρώ) και πιθανότατα και το 2013 (35 δισ. ευρώ), με αντάλλαγμα περαιτέρω μέτρα λιτότητας, δομικές μεταρρυθμίσεις και συμμετοχή και των ιδιωτών πιστών μέσω μιας εθελοντικής επιμήκυνσης.

Για την Alpha Bank μειώνει την τιμή-στόχο στα 3,7 από τα 4,5 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση hold, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,1 ευρώ από τα 1,3 ευρώ (hold), για την Κύπρου στα 2,8 από τα 3,3 ευρώ (hold), για την Marfin Popular Bank διατηρεί στα 0,8 ευρώ (hold) όπως και για την ATEbank στα 0,4 ευρώ (sell).


source: capital.gr

No comments:

Share |