Tuesday, March 8, 2011

S&P: "Σύννεφα" για τη ιαπωνική οικονομία το 2011


S&P: "Σύννεφα" για τη ιαπωνική οικονομία το 2011

Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας, καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του δεν αναμένει η χώρα να επιστρέψει στους ρυθμούς ανάπτυξης που σημείωνε πριν την κρίση το 2011, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Αναμένουμε το ΑΕΠ της Ιαπωνίας να αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 1,3% το 2010, δηλαδή να είναι πολύ μικρότερος από το 3,9% του 2010, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάλυση του ο οίκος. Υπενθυμίζεται εδώ ότι πριν το 2010 η Ιαπωνία σημείωσε επί δύο συναπτά έτη συρρίκνωση της οικονομίας της, και παρόλο την ικανοποιητική ανάπτυξη του προηγούμενου έτους, η οικονομία δεν έχει επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα προέρχονται κυρίως από την “αναιμική” παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτήν, ενώ οι επιπτώσεις από τις κοινωνικές αναταραχές στην Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή δεν μπορούν να την αφήσουν ανεπηρέαστη. Προς στιγμήν διατηρεί την αξιολόγηση του ΑΑ-.

source: reporter.gr

No comments:

Share |