Wednesday, March 30, 2011

Παγκόσμια Τράπεζα: Δαιτηρεί αμετάβλητο το outlook για τη Ρωσία


Παγκόσμια Τράπεζα: Δαιτηρεί αμετάβλητο το outlook για τη Ρωσία


Αμετάβλητες διατηρεί τις εκτιμήσεις για το outlook της Ρωσίας η Παγκόσμια Τράπεζα, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 4,4% φέτος, ενώ παράλληλα προειδοποιεί αναφορικά με τους κινδύνους του πληθωρισμού και την υπερβολική εξάρτηση στις εξαγωγές ενέργειας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να μην εφησυχάσει και – με τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα – να προχωρήσει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται τα τελευταία χρόνια.

«Με την ενίσχυση της ανάπτυξης στον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, τη Δυτική Ευρώπη, και τις τιμές του πετρελαίου σε άνοδο, η Ρωσία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 4,4% το 2011 και 4,0% το 2012», αναφέρει στην έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα.

Εξάλλου, στην έκθεση επισημαίνονται οι πληθωριστικές πιέσεις και η υπερβολική νομισματική αντίδραση της κυβέρνησης στην οικονομική ύφεση του 2009.

«Η ραγδαία νομισματοποίηση της οικονομίας στους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 αποδείχθηκε υπερβολική και οδήγησε στην ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων», σημειώνεται στην έκθεση.

«Ως αποτέλεσμα, η διαχείριση αυτών των πιέσεων και των επακόλουθων πληθωριστικών προσδοκιών δεν θα είναι εύκολη, δεδομένης της κλιμάκωσης των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων, και θα προστεθεί στις αυξήσεις των τιμών επηρεάζοντας αρνητικά τις πληθωριστικές προσδοκίες».



source: capital.gr

No comments:

Share |