Wednesday, March 30, 2011

Ifo: Παραμένουν αισιόδοξες οι γερμανικές επιχειρήσεις


Ifo: Παραμένουν αισιόδοξες οι γερμανικές επιχειρήσεις

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Οι γερμανικές επιχειρήσεις στη βιομηχανία και στο εμπόριο, έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, ανακοίνωσε το γερμανικό think tank, Ifo, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες υποστηρίζουν την επενδυτική άνθιση της χώρας, προσφέροντας χρηματοδότηση σε ευνοϊκές συνθήκες.

Μια έρευνα του Ifo σε σχεδόν 4.000 επιχειρήσεις στην γερμανικό βιομηχανία και στο εμπόριο, απέδειξε ότι το 23,7% των συμμετεχόντων της έρευνας θεωρούν ότι οι πιστωτικές συνθήκες είναι περιοριστικές. Αντίθετα, το 39% των εταιρειών θεωρεί ότι τα δεδομένα ήταν «σφιχτά» το Μάρτιο του 2010. Το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς διαφοροποιημένο από το Φεβρουάριο του 2011, όταν το 23,6% δήλωσε πως θεωρεί τις συνθήκες περιοριστικές.

Η επέκταση της πίστωσης θα βοηθήσει στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Γερμανίας. Η αύξηση των ενεργειακών τιμών και ο σεισμός, το τσουνάμι και η ενεργειακή κρίση στην Ιαπωνία, δεν έχουν επηρεάσει πολύ μέχρι τώρα την εμπιστοσύνη των γερμανικών επιχειρήσεων, η οποία παραμένει πολύ κοντά σε ιστορικά υψηλά αυτό το μήνα.

Το Ifo ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στο 111,1 το Μάρτιο από το 111,3 το Φεβρουάριο, εξαιτίας της επιδείνωσης των επιχειρηματικών συνθηκών. Αυτή ήταν και η πρώτη μείωση μετά από εννέα μήνες συνεχόμενων αυξήσεων. «Συνολικά, οι γερμανικές εταιρείες παραμένουν πολύ αισιόδοξες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo, Hans-Werner Sinn.


source: capital.gr

No comments:

Share |