Wednesday, March 30, 2011

Βρετανία: Ανέκαμψε τον Ιανουάριο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών


Βρετανία: Ανέκαμψε τον Ιανουάριο η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Ανέκαμψε τον Ιανουάριο η δραστηριότητα στη μεγαλύτερη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, τον κλάδο των υπηρεσιών, αντισταθμίζοντας τις μεγάλες απώλειες του Δεκεμβρίου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών σημείωσε άνοδο 1,3% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο και 2,2% από τον Ιανουάριο του 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Το μηνιαίο ποσοστό της αύξησης -που είναι το μεγαλύτερο από τον Ιούλιο του 2002- έδειξε πόσο γρήγορα ανέκαμψε η δραστηριότητα μετά την υποχώρηση του Δεκεμβρίου.

Αν δεν περιληφθεί ο αντίκτυπος από τις χιονοπτώσεις στην εξίσωση, η δραστηριότητα τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο θα ήταν σε γενικές γραμμές αμετάβλητη, αναφέρουν οι αναλυτές της ONS.

Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν η δραστηριότητα του κλάδου θα διατηρήσει την ορμή της και θα συμβάλει στη συνολική οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο.

Τα μεγέθη για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά και έδειξαν υποχώρηση της δραστηριότητας κατά 1,1% σε μηνιαία βάση από πτώση 1,3% που είχε ανακοινωθεί αρχικά και μείωση 0,4% στο έτος από το πτώση 0,6% προηγουμένως.


source: capital.gr

No comments:

Share |