Monday, March 14, 2011

Moody΄s: Η Ιαπωνία θα κατορθώσει να απορροφήσει το σοκ


Moody΄s: Η Ιαπωνία θα κατορθώσει να απορροφήσει το σοκ

Πιο νωρίς από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί, η δημοσιονομική θέση της Ιαπωνίας θα φθάσει σε κρίσιμο σημείο εξαιτίας του σεισμού, σχολιάζει η Moody’s Investors.

Όπως σχολιάζει ο αναλυτής Tom Byrne, ο σεισμός της 11ης Μαρτίου ίσως έχει αλλάξει το πιθανό «κρίσιμο σημείο» της ιαπωνικής οικονομίας και έχει έρθει πιο κοντά, εκτός κι αν τα πολιτικά κόμματα της Ιαπωνίας αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν τις μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, η τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου, θα κατορθώσει να απορροφήσει το σοκ από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τις βορειοανατολικές περιοχές, τόνισε η Moody’s, προσθέτοντας ότι δεν επίκειται μια δημοσιονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή, τα κόστη που συνδέονται με την καταστροφή, πιθανότατα θα εμποδίσουν κάθε πρόοδο στην προσπάθεια μείωσης των μεγάλων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

«Οι εκτιμήσεις για την οικονομική ζημιά από την εθνική καταστροφή πιθανότατα θα αυξηθούν στις επόμενες εβδομάδες και μήνες», πρόσθεσε ο Byrne.


source: capital.gr

No comments:

Share |