Thursday, March 31, 2011

Ισπανία: Κατέρρευσε η συγχώνευση τεσσάρων cajas


Ισπανία: Κατέρρευσε η συγχώνευση τεσσάρων cajas

Άμεση ενημέρωση για τα μελλοντικά σχέδιά τους μετά την κατάρρευση της αναμενόμενης συγχώνευσης τους ζήτησε από τέσσερις αποταμιευτικές τράπεζες η κεντρική τράπεζα της Ισπανίας.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η δημιουργία Banco Base από τη συγχώνευση των Caja de Ahorros del Mediterraneo (Cam), Cajastur, Caja de Extremadura και Caja Cantabria κατέρρευσε όταν διαπιστώθηκε πως θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια από αυτά που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα, η Banco Base ζήτησε από το Fund for Orderly Bank Restructuring (Frob) επιπλέον κεφάλαια 2,78 δισ. ευρώ ποσό σχεδόν διπλάσιο από τα 1,45 δισ. ευρώ που είχε εκτιμήσει η Τράπεζα της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα.

Η Cam, η οποία έχει μεγάλη έκθεση στη στεγαστική αγορά και ήταν η μεγαλύτερη σε περιουσιακά στοιχεία από τις τέσσερις, πλέον πρέπει να βρει νέα τράπεζα για να συγχωνευτεί καθώς σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο κρατικοποίησης.

Η Cajastur, μία μικρή αλλά φερέγγυα τράπεζα έχει ήδη απορροφήσει την Caja Castilla La Mancha, πίεσε για τη διάλυση της προγραμματισμένης συγχώνευσης καθώς διαπίστωσε τα προβλήματα της Cam ενώ και οι τρεις τράπεζες σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη απέρριψαν τη συγχώνευση.


source: capital.gr

No comments:

Share |