Thursday, March 31, 2011

Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία τον Μάρτιο


Σε ιστορικό χαμηλό η ανεργία στη Γερμανία τον Μάρτιο

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (Dow Jones) – Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε η ανεργία της Γερμανίας τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα την απότομη βελτίωση της αγοράς εργασίας ωθούμενη από την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ειδικότερα, ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 55.000 άτομα, μετά την αναθεωρημένη πτώση κατά 54.000 άτομα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Η παραπάνω πτώση οδήγησε το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας σε ιστορικό χαμηλό από την έναρξη των μετρήσεων το 1999 στο 7,1% από το προηγούμενο 7,3%. Οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν ότι ο αριθμός των ανέργων θα υποχωρούσε κατά 29.000 άτομα τον Μάρτιο ενώ εκτιμούσαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωνόταν στο 7,2%.

«Η οικονομική ανάκαμψη βοήθησε στην περαιτέρω υποχώρηση της ανεργίας», ανέφερε ο επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας Frank-Juergen Weise. Η απασχόληση παραμένει «σε αναπτυξιακή πορεία και η ζήτηση εργασίας είναι υψηλή», πρόσθεσε ο ίδιος.





source: capital.gr

No comments:

Share |