Tuesday, February 15, 2011

Έκλεισε η συμφωνία Deutsche Boerse - NYSE


Έκλεισε η συμφωνία Deutsche Boerse - NYSE


Έκλεισε η συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης και λειτουργίας χρηματιστηρίων Deutsche Boerse και NYSE, καθώς η προκαταρκτική συμφωνία των δύο πλευρών εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Βάσει της συμφωνίας, οι εταιρείες θα συγχωνευτούν δημιουργώντας το μεγαλύτερο όμιλο διαχείρισης χρηματιστηρίων στον κόσμο, έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διαπραγμάτευση παραγώγων και τη διαχείριση κινδύνων, ενώ παράλληλα θα αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα άντλησης κεφαλαίων και διαπραγμάτευσης μετοχών.

Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, ενισχύει τη θέση της Φρανκφούρτης και της Νέας Υόρκης ως χρηματοοικονομικά κέντρα, ενώ ωφελεί επίσης το Παρίσι, το Λονδίνο και το Λουξεμβούργο.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, τα συνδυαστικά καθαρά έσοδα του ομίλου ανέρχονται σε 4,1 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 2,1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την ενιαία εταιρεία το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό όμιλο στον κόσμο βάσει εσόδων και EBITDA.



source: capital.gr

No comments:

Share |