Tuesday, February 15, 2011

ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις τιμές εισαγωγών τον Ιανουάριο


ΗΠΑ: Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις τιμές εισαγωγών τον Ιανουάριο


Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στις τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, καθώς ενισχύθηκαν τα κόστη στους κλάδους ενέργειας, τροφίμων και βιομηχανικού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης. Το μέγεθος του Δεκεμβρίου αναθεώρηθηκε ανοδικά σε αύξηση κατά 1,2% έναντι της αρχικής πρόβλεψης για 1,1%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, οι οικονομολόγοι είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις αύξηση της τάξης του 0,8%. Σε ετήσια βάση, οι τιμές παρουσίασαν αύξηση 5,3%.

Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, οι τιμές εισαγωγών έχουν ενισχυθεί κατά 4,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο από τον Ιούνιο του 2009.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι τιμές εισαγωγών πετρελαίου εμφάνισαν αύξηση 3,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια ήταν ενισχυμένες κατά 14,3%. Παράλληλα, οι τιμές τροφίμων ενισχύθηκαν 2,6% και 14,8% σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο αντίστοιχα.



source: capital.gr

No comments:

Share |