Tuesday, February 15, 2011

Γερμανία: Παρέμεινε ισχυρή η ανάπτυξη στο δ΄ τρίμηνο


Γερμανία: Παρέμεινε ισχυρή η ανάπτυξη στο δ΄ τρίμηνο

Φρανκφούρτη (Dow Jones) – Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, παρέμεινε εύρωστη στο δ΄ τρίμηνο του 2010, κυρίως εξαιτίας του διεθνούς εμπορίου, αν και επιβραδύνθηκε ελαφρώς σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό γραφείο στατιστικής ή Destatis.

Το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε 0,4% σ το δ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους έναντι του γ΄ τριμήνου, σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα στοιχεία, ανακοίνωσε η Destatis, προσθέτοντας ότι σε ετήσια βάση ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 4%.

Τα στοιχεία αυτά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, που προέβλεπε ανάπτυξη 0,5% στο τρίμηνο και αύξηση 4,1% στο έτος.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό (προσαρμοσμένα στοιχεία) 3,5% για το σύνολο του 2010.

Οι καθαρές εξαγωγές ήταν ο κύριος οδηγός ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση, αλλά οι σταθερές επενδύσεις και η εγχώρια κατανάλωση συνεισέφεραν επίσης στην επέκταση, αντισταθμίζοντας την πτώση στις κατασκευαστικές επενδύσεις, που συνδέεται με καιρικά φαινόμενα.

Η Destatis επιβεβαίωσε τα στοιχεία του ΑΕΠ για το γ΄ τρίμηνο του 2010, τα οποία εμφάνισαν ανάπτυξη 0,7% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και αύξηση 3,9% σε ετήσια βάση.

source: capital.gr

No comments:

Share |