Friday, February 18, 2011

Στα 1,6 από τα 5 ευρώ η τιμή για Πειραιώς από Deutsche Bank, λόγω νέων μετοχών


Στα 1,6 από τα 5 ευρώ η τιμή για Πειραιώς από Deutsche Bank, λόγω νέων μετοχών

Στα 1,60 ευρώ προσαρμόζει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Deutsche Bank από την προηγούμενη των 5 ευρώ, εξαιτίας του νέου αριθμού των μετοχών.

Εκτιμά δε, σε ανάλυση με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου, ότι η ορατότητα είναι ακόμη χαμηλή, διατηρώντας τη σύσταση hold.

Αναθεωρεί τις εκτιμήσεις για την Τράπεζα, προκειμένου να αποτυπώσει τις τάσεις για την ποιότητα των asset στην Ελλάδα και την αύξηση του κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει η ενίσχυση του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 κατά 200 μονάδες βάσης στο 9,5%, είναι μια πολύ θετική κίνηση μέσα σε πολύ δύσκολες λειτουργικές συνθήκες στην Ελλάδα, με την ύφεση να κυριαρχεί το 2011 και την ποιότητα των asset να επιδεινώνεται περαιτέρω.

Για τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου, η Deutsche Bank δεν αναμένει να είναι διαφορετικά από αυτά του γ΄ τριμήνου, με την εξαίρεση της κατά 80 μονάδες βάσης αύξηση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Εκτός από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η γερμανική τράπεζα θεωρεί πως και η ευρωπαϊκή σύνοδος το Μάρτιο θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο καταλύτη για τον κλάδο, εάν βγουν από εκεί άμεσες αποφάσεις για τη βελτίωση των προοπτικών βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.




source: capital.gr

No comments:

Share |