Friday, December 3, 2010

Μικρότερη των προσδοκιών η άνοδος του βρετανικού ΡΜΙ


Μικρότερη των προσδοκιών η άνοδος του βρετανικού ΡΜΙ

Λονδίνο (Dow Jones) – Ο βρετανικός κλάδος των υπηρεσιών διευρύνθηκε με χαμηλότερο ρυθμό τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής εμπιστοσύνης και των περικοπών των θέσεων εργασίας.

Ο όμιλος ερευνών Markit και το Chartered Institute of Purchasing & Supply, ανακοίνωσαν ότι ο δείκτης υπηρεσιών PMI υποχώρησε στο 53 το Νοέμβριο από το 53,2 τον Οκτώβριο.

Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο στο 53.4, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα.

Μια μέτρηση πάνω από το 50 υποδηλώνει ότι ο κλάδος διευρύνεται, ενώ οποιαδήποτε μέτρηση κάτω του 50 υποδηλώνει ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

«Για άλλη μια φορά, η διεύρυνση του κλάδου υπηρεσιών στη Βρετανία ήταν κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή το Νοέμβριο. Η τάση αυτή ίσως αρχίσει να πλήττει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, καθώς προχωράμε προς την αλλαγή έτους», δήλωσε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος του CIPS.

«Οι δείκτες ήδη επιδεικνύουν σημάδια αστάθειας, εμφανίζοντας χαμηλή καταναλωτική ζήτηση. Αυτό είναι ανησυχητικό καθώς θα αναμέναμε η ζήτηση να είναι υψηλότερη στη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων», δήλωσε.




source: capital.gr

No comments:

Share |