Friday, December 3, 2010

Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI το Νοέμβριο


Ευρωζώνη: Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI το Νοέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ανακάμπτει ο ρυθμός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης, ωστόσο παραμένουν και οι διαφορές μεταξύ των μεγάλων χωρών και εκείνων που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Markit.

Οι ισχυρές διευρύνσεις σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, ήρθαν σε αντίθεση με την αδυναμία στην Ισπανία, που δείχνει σημάδια διπλής ύφεσης, σύμφωνα με τη Markit.

Τα τελικά στοιχεία της Markit για τον σύνθετο δείκτη PMI, μέτρο της δραστηριότητας βασισμένο σε δημοσκόπηση 4.500 εταιρειών μεταποίησης και υπηρεσιών, ανήλθε σε υψηλό τριών μηνών και συγκεκριμένα στις 55,5 μονάδες από τις 53,8 μονάδες τον Οκτώβριο.

Οι οικονομολόγοι, δεν ανέμεναν αλλαγή από τα προκαταρκτικά στοιχεία για 55,4 μονάδες, τα οποία δημοσιεύτηκαν στις 23 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Παράλληλα, ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 55,4 μονάδες από το χαμηλό οκτώ μηνών των 53,3 μονάδων του Οκτωβρίου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για 55,2 μονάδες.

Τέλος, ο δείκτης μεταποίησης ανήλθε στις 55,3 μονάδες το Νοέμβριο από τις 54,6 μονάδες τον Οκτώβριο, ωστόσο διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τα προκαταρκτικά στοιχεία για 55,5 μονάδες.


source: capital.gr

No comments:

Share |