Tuesday, November 16, 2010

Wind Hellas: Κλείνει τις εκκρεμότητες της αναδιάρθρωσης


Wind Hellas: Κλείνει τις εκκρεμότητες της αναδιάρθρωσης

Αίτηση στο πτωχευτικό δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ για υπαγωγή στο κεφάλαιο 15 που προβλέπει τη διαδικασία απαλλαγής από τα χρέη, υπέβαλε η Hellas Telecommunications, θυγατρική του ομίλου Wind Hellas, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας είναι κάτω από 1 δισ. δολάρια, ενώ το χρέος της υπερβαίνει το επίπεδο αυτό.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Δικαίου είναι συμπληρωματική της διαδικασίας διακανονισμού που ξεκίνησε στις 4 Νοεμβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο εξηγούν αναλυτικά γιατί η Wind και οι θυγατρικές της δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα αναδιάρθρωσης στην Μ. Βρετανία και όχι στο Λουξεμβούργο (έδρα της Hellas Telecommunications) ή την Ελλάδα.

Αν η αίτηση εγκριθεί το αμερικανικό δικαστήριο θα βοηθήσει να προωθηθούν οι διαδικασίες στη Μ. Βρετανία και ουσιαστικά θα απαιτήσει από τους πιστωτές να λύσουν τις διαφορές τους στο εξωτερικό.



source: capital.gr

No comments:

Share |