Tuesday, November 16, 2010

Πουλάει τα κέρδη από τον χρυσό ο Soros


Πουλάει τα κέρδη από τον χρυσό ο Soros

Μειώνει τη συμμετοχή του στην SPDR Gold Trust για τρίτο τρίμηνο ο George Soros, την ίδια στιγμή που το ανταγωνιστικό fund του John Paulson διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό.

Ειδικότερα, η Soros Fund Management LLC πούλησε 547.689 μετοχές της SPDR Gold στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο αριθμός των μετοχών αντιστοιχεί στο 10% της συμμετοχής του Soros στην SPDR Gold, και έρχεται μετά από αντίστοιχες πωλήσεις στα πρώτα δύο τρίμηνα.

Ο χρυσός, την άνοδο του οποίου ο George Soros είχε χαρακτηρίσει ως «την απόλυτη φούσκα», εκτινάχθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ φέτος καθώς οι επενδυτές αναζητούν προστασία από τα ασθενέστερα νομίσματα και την πιθανότητα εκτίναξης του πληθωρισμού.

Ο Soros τον Ιανουάριο χαρακτήρισε «φούσκα» τον χρυσό και δήλωσε ότι το να αγοράζει κανείς στην αρχή μιας (φούσκας) έχει λογική. Έκτοτε, έχει μειώσει τη συμμετοχή του στην SPDR Gold κατά 24%.

Οι commodity managers σχολιάζουν ότι ο Soros απλώς ρευστοποίησε τα κέρδη μετά από το ράλι. «Δε νομίζω ότι άλλαξε γνώμη, καθώς μάλιστα οι επενδυτές ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις πληθωριστικές πιέσεις», αναφέρει ο Tetsu Emori της Astmax.

Η Deutsche Bank είναι μεταξύ των τραπεζών που προβλέπουν περισσότερη άνοδο για το χρυσό, ακόμη και μετά το ράλι. «Τα πολύτιμα μέταλλα ήταν μεταξύ των ασφαλέστερων long θέσεων», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Michael Lewis της Deutsche Bank.


source: capital.gr

No comments:

Share |