Tuesday, November 16, 2010

Επιστρέφει στα ταμπλό της Wall Street η General Motors


Επιστρέφει στα ταμπλό της Wall Street η General Motors

Το ντεμπούτο στη Wall Street θα ξανακάνει την Πέμπτη η General Motors, μετά τη δημόσια προσφορά που έχει κατατεθεί και πραγματοποιείται από τους αναδόχους. Οι τράπεζες που θα διαθέσουν τη μετοχή στο επενδυτικό κοινό "θα πρέπει να έχουν καθορίσει την τιμή της". Ο στόχος της GM είναι με την επιστροφή αυτή (μέσω της διάχυσης των μετοχών της) "ο όμιλος να συγκεντρώσει ποσό ίσον με 15 δισ.δολάρια".
Η εκτιμώμενη, έως σήμερα, αρχική τιμή διάθεσης, για τη μετοχή, θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 29 δολαρίων. Η Wall Street Journal δεν απέκλεισε τα "30 δολάρια" ως αρχική τιμή διάθεσης. Μάλιστα, πιθανολογεί ως αρχική τιμή της μετοχής ακόμα και τα 33 δολάρια.

Σήμερα (προ διάθεσης μετοχών), το αμερικανικό δημόσιο κατέχει ποσοστό 60,8% στην πρώτη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το καναδικό δημόσιο έχει άλλο ένα 11,7% του ομίλου. Το διασωματειακό συνδικάτο UAW έχει το 17,5% . Οι πιστωτές διαθέτουν το υπόλοιπο περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο στόχος είναι το ποσοστό του αμερικανικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο να περιοριστεί στο 40,6%.

source: reporter.gr

No comments:

Share |