Tuesday, November 23, 2010

Whitney: Οι αμερικανικές τράπεζες θα κλείσουν 5.000 καταστήματα


Whitney: Οι αμερικανικές τράπεζες θα κλείσουν 5.000 καταστήματα

Οι αμερικανικές τράπεζες θα κλείσουν 5.000 υποκαταστήματα στους επόμενους 18 μήνες, καθώς έρχονται αντιμέτωπες με την πτώση των κερδών από τη μειωμένη ζήτηση για δάνεια αλλά και τα χαμηλότερα έσοδα από τις προμήθειες, δήλωσε η Meredith Whitney.

«Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν μια ανηφορική μάχη στην προσπάθεια να δουν τα δάνειά τους να αυξάνονται, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τα χρέη τους, οπότε αναγκαστικά θα λάβουν λιγότερα έσοδα από τις προμήθειες, εξαιτίας των νέων κανονισμών», αναφέρει σε report της η αναλύτρια.

Η Whitney έχει δηλώσει πως οι πιέσεις στα κέρδη και οι νέοι κανονισμοί, θα οδηγήσουν μερικούς πελάτες χαμηλότερου εισοδήματος να χάσουν την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Ο αριθμός των νοικοκυριών χωρίς πρόσβαση στο «παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα», θα αυξηθεί στα 41 εκατομμύρια μέχρι το 2015 σε σχέση με τα 30 εκατομμύρια το 2009, δήλωσε η Whitney σε report με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου.

«Η πιο λυπηρή ακούσια συνέπεια του ταχύτατα συντασσόμενου κανονιστικού πλαισίου, θεωρούμε ότι θα είναι το αναπόφευκτο debanking του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος», υπογραμμίζει η αναλύτρια.

Ακόμη, η Whitney αναμένει βραδύτερη ανάπτυξη στο investment banking, ενώ το Σεπτέμβριο είχε προβλέψει ότι οι αμερικανικές χρηματιστηριακές εταιρείες ίσως περικόψουν 80.000 θέσεις εργασίας στους επόμενους 18 μήνες, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη των εσόδων.



source: capital.gr

No comments:

Share |