Tuesday, November 23, 2010

Κάτω από το 1,34 δολ. το ευρώ λόγω Ιρλανδίας


Κάτω από το 1,34 δολ. το ευρώ λόγω Ιρλανδίας

Yποχώρησε στις διεθνείς χρηματαγορές η ισοτιμία του ευρώ κάτω και από το 1,34 δολάριο ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο 1,3399 δολάριο σήμερα καθώς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα "επιβαρύνθηκε" από τη φημολογία διάδοσης της ιρλανδικής κρίσης και σε άλλα μέλη της ευρωζώνης, ενώ σε έναν βαθμό στηρίχθηκε από τη γεωπολιτική κρίση στις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας.

"Η κρίση χρέους στα όρια της ευρωζώνης βαραίνει πάνω στο ηθικό των επενδυτών της, ακόμα... Ολες οι απόπειρες των ιθυνόντων για να περιοριστεί αυτή προς το παρόν από τις αγορές εκλαμβάνονται ως 'γράμμα κενόν', ενώ φουντώνουν οι φήμες ότι σύντομα κι η Πορτογαλία κι η Ισπανία θα ζητήσουν οικονομική βοήθεια από τους γείτονές τους", επισημάνθηκε από τον αναλυτή του οίκου 'Daily FX', Ντέηβιντ Σονγκ.
Οσον αφορά το δολάριο ΗΠΑ, που λειτουργεί ως αξία καταφύγιο, σε έναν βαθμό έπαιξε τον ρόλο αυτόν σήμερα στη σκιά του νέου επεισοδίου βίας στην κορεατική χερσόνησο, στην Κίτρινη Θάλασσα, με απολογισμό δύο νεκρούς και 18 τραυματίες.

Επίσης, το αμερικανικό νόμισμα βοηθήθηκε σήμερα από τον καλύτερο,του αναμενομένου, δείκτη για την ανάπτυξη της ομοσπονδιακής οικονομίας κατά το γ'τρίμηνο. Επρόκειτο γιά το πέμπτο συνεχές αναπτυξιακό τρίμηνο--στις ΗΠΑ η ύφεση τερματίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο.

source: reporter.gr

No comments:

Share |