Tuesday, November 23, 2010

Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 137,7 εκατ. ευρώ στο 9μηνο


Alpha Bank: Καθαρά κέρδη 137,7 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

Στα 137,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank στο 9μηνο του 2010, μετά από προβλέψεις ύψους 644 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς ύψους 61,9 εκατ. ευρώ.


Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος δήλωσε: “Η Ελλάδα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στον δρόμο της σταθερότητας και της αναπτύξεως. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιδείξαμε τις ισχυρές επιχειρησιακές μας δυνατότητες στηρίζοντας την πελατεία και τις επενδύσεις μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έναν χώρο ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική μας εξέλιξη. Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες τη διαφύλαξη της υποδειγματικής κεφαλαιακής μας διαρθρώσεως και τη διατήρηση επαρκούς ρευστότητας, καθώς είναι κύρια στοιχεία του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος”.


Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Δημήτρης Μαντζούνης, τόνισε: “Το τρίτο τρίμηνο του 2010 επιτύχαμε μία ακόμη θετική επίδοση, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Με μεθοδικότητα μειώσαμε το δανειακό μας χαρτοφυλάκιο, ενισχύοντας περαιτέρω τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή μας θέση στο υπό διαμόρφωση εποπτικό πλαίσιο της Βασιλείας, ενώ συνεχίσαμε συστηματικά να περιορίζουμε το λειτουργικό μας κόστος. Η συντηρητική δομή του ισολογισμού μας και η ισχυρή κεφαλαιακή μας διάρθρωση, μας τοποθετούν σε πλεονεκτική θέση έναντι των επικείμενων αλλαγών στον υπολογισμό των εποπτικών κεφαλαιακών απαιτήσεων.”



source: capital.gr

No comments:

Share |