Friday, November 5, 2010

ΗΠΑ: Θετική έκπληξη στα στοιχεία για την απασχόληση


ΗΠΑ: Θετική έκπληξη στα στοιχεία για την απασχόληση

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο καθώς οι εργοδότες από τον ιδιωτικό τομέα συνέχισαν τις προσλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 151.000 τον προηγούμενο μήνα καθώς ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 159.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια στιγμή τα μεγέθη για το Σεπτέμβριο αναθεωρήθηκαν και έδειξαν πτώση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 41.000, μέγεθος σημαντικά μικρότερο από την υποχώρηση κατά 95.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο δείκτης ανεργίας, που συγκροτείται από ξεχωριστή έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά, διατηρήθηκε στο 9,6% τον Οκτώβριο. Το ποσοστό ανεργίας παραμένει πάνω από το 9,0% από το Μάιο του 2009.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 60.000 με τον δείκτη ανεργίας να παραμένει αμετάβλητος στο 9,6%.


source: capital.gr

No comments:

Share |