Friday, November 5, 2010

"Επιασε" (και) τις 900 μ.β το spread του δεκαετούς


"Επιασε" (και) τις 900 μ.β το spread του δεκαετούς


Προς το επίπεδο των 900 μ.β. κινείται την Παρασκευή το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, ωθούμενο από τις έντονες συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών ενόψει και της αναμέτρησης της Κυριακής.

Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς τίτλου έναντι του γερμανικού bund βρίσκεται στις 900 μ.β., υψηλότερα κατά 18,4 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, ελαφριά υποχώρηση εμφανίζει το πορτογαλικό spread διαμορφούμενο στις 410 μ.β. (-9,9), ενώ την ίδια στιγμή το Ισπανικό spread ενισχύεται κατά 2,9 μ.β. αγγίζοντας τις 196μ.β.

«Η εγχώρια πολιτική αστάθεια από μία ενδεχόμενη προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές -αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών της Κυριακής δεν ικανοποιήσει την κυβέρνηση- αλλά και οι ανησυχίες για χώρες της ευρωπαϊκής ‘περιφέρειας’ όπως η Ιρλανδία, έχει επηρεάσει αρνητικά το κλίμα» σχολιάζει στο Dow Jones Newswires Έλληνας trader.

«Το άνοιγμα’ του spread αναμένεται να συνεχιστεί σε αυτό το κλίμα μεταβλητότητας και ‘ρηχών’ συναλλαγών και δεν αποκλείω μία άνοδο ακόμα και στις 1.000 μονάδες βάσης εντός των ερχόμενων εβδομάδων», αναφέρει ο ίδιος.

Αυτή τη στιγμή η αξία συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται σε περίπου 70 εκατ. ευρώ.



source: capital.gr

No comments:

Share |