Friday, November 5, 2010

AIG: Ζημιές 2,4 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο


AIG: Ζημιές 2,4 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο

Ζημιές 2,4 δισ. δολ. ή 17,62 δολ. ανά μετοχή ανακοίνωσε σήμερα η American International Group, Inc. (AIG) για το γ΄ τρίμηνο του έτους από κέρδη 455 εκατ. δολ. ή 68 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα, χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία και διακοπείσες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 200 εκατ. δολ. ή 1,47 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 1,62 δισ. δολ. ή 2,42 δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε επιβαρύνσεις ύψους 4,5 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με την αναδιάρθρωση του ομίλου.

Όπως διευκρίνισε η AIG, οι τελευταίες επιβαρύνσεις περιλαμβάνουν 1,3 δισ. δολ. από αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις καθώς και επιβαρύνσεις 1,9 δισ. δολ. και 1,3 δισ. δολ. σε σχέση με τις πωλήσεις των μονάδων AGF και AIG Starr αντίστοιχα.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 100 δισ. δολ. για την διάσωση της AIG. Στο πλαίσιο της αποπληρωμής των κυβερνητικών κεφαλαίων ο ασφαλιστικός όμιλος προχωρά σε πωλήσεις θυγατρικών και μονάδων τους τελευταίους μήνες.


source: capital.gr

No comments:

Share |