Wednesday, October 13, 2010

Moody's: «Σταθερή»η προοπτική των ρωσικών τραπεζών


Moody's: «Σταθερή»η προοπτική των ρωσικών τραπεζών

Σε «σταθερή» από «αρνητική» άλλαξε την προοπτική του τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας η Moodyʼs, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των συνθηκών στο λειτουργικό περιβάλλον, του ικανοποιητικού ύψους κεφαλαίων του τραπεζικού συστήματος, των «μαξιλαριών» προβλέψεων ζημιών από δάνεια και της βελτίωσης του προφίλ ρευστότητας, σύμφωνα με σημερινή έκθεση του οίκου αξιολόγησης.

«Η αλλαγή της προοπτικής για το ρωσικό τραπεζικό σύστημα βασίζεται στην άποψή μας ότι οι θεμελιώδεις πιστωτικές συνθήκες του συστήματος έχουν γίνει πιο βιώσιμες μετά την πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Moodyʼs.

Αυτό που προσδοκά είναι ότι η αργή αλλά θετική οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί σε βραχυμεσοπρόθεσμο ορίζοντα, γεγονός που βελτιώνει την προοπτική της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών, καθώς και την κερδοφορία τους. «Παρότι το κανονιστικό πλαίσιο παραμένει αδύναμο με βάση τα διεθνή πρότυπα, έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις», αναφέρει.

Κατά τη γνώμη του διεθνούς οίκου, οι ρωσικές τράπεζες διαθέτουν ικανοποιητικά «μαξιλάρια» συσσωρευμένων προβλέψεων δανειακών ζημιών για να αντιμετωπίσουν την αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού τους. «Ο ρυθμός επιδείνωσης της ποιότητας ενεργητικού έχει μειωθεί τα τελευταία τρίμηνα, γεγονός που υποδεικνύει κάποια σταθεροποίηση παρότι το πρόβλημα των δανείων παραμένει αρκετά σοβαρό», αναφέρει η έκθεση.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |