Wednesday, October 13, 2010

JP Morgan: Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου


JP Morgan: Αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, της τάξης του 23%, εμφάνισαν τα κέρδη της JP Morgan στο τρίτο τρίμηνο του 2010, καθώς η τράπεζα συνέχισε να εμφανίζει βελτίωση στις κύριες δραστηριότητές της αλλά και στο ποσό των χρημάτων που διακρατούνται για δάνεια μη εξυπηρετούμενα.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, ανήλθαν στα 4,42 δισ. δολάρια ή 1,01 δολάρια ανά μετοχή από τα 3,59 δισ. δολάρια ή 82 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν στα 23,8 δισ. δολάρια από τα 26,6 δισ. δολάρια. Σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters, αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για κέρδη ύψους 90 σεντς ανά μετοχή και έσοδα ύψους 24,64 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη "είναι το αποτέλεσμα της καλής απόδοσης των δραστηριοτήτων μας", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jamie Dimon.

Η τράπεζα επωφελήθηκε και από τη σημαντική μείωση των προβλέψεων, οι οποίες μειώθηκαν στα 3,22 δισ. δολάρια από τα 9,8 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και τα 3,36 δισ. δολάρια του προηγούμενου τριμήνου.

Σημειώνεται πως η JP Morgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώνει τα μεγέθη του τρίτου τριμήνου. Η Bank of America και η Citigroup αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους την επόμενη εβδομάδα.



source: capital.gr

No comments:

Share |