Wednesday, October 13, 2010

Βρετανία: Σε χαμηλό 18 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη


Βρετανία: Σε χαμηλό 18 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σε χαμηλό 18 μηνών διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, καθώς οι Βρετανοί «προετοιμάζονται» ψυχολογικά για τις μεγαλύτερες περικοπές δαπανών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανακοίνωσε η Nationwide Building Society.

Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε 9 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στις 53 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009.

Ακόμη, ένας δείκτης μέτρησης για το εάν τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξοδέψουν, υποχώρησε 14 μονάδες στις 85, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008.

Ο υπουργός Οικονομικών, George Osborne την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τις περικοπές των δαπανών που ανακοίνωσε τον Ιούνιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα-ρεκόρ του προϋπολογισμού της χώρας.

Στελέχη της κεντρικής τράπεζας έχουν διαφωνήσει σχετικά με το εάν χρειάζεται επιπρόσθετη στήριξη της οικονομίας, με το μέλος της ΒοΕ να δηλώνει ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει ακόμη «μεγάλα ρίσκα», όσο η ανάκαμψη παραμένει ασθενής.



source: capital.gr

No comments:

Share |