Wednesday, October 13, 2010

Βρετανία: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας το Σεπτέμβριο


Βρετανία: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας το Σεπτέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, αλλά ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα αυξήθηκε το Σεπτέμβριο για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 5.300 με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 4,5%, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Office for National Statistics. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο ενώ τον Αύγουστο είχαν σημειώσει άνοδο κατά 3.800 με το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται επίσης στο 4,5%.

Η αύξηση που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο κατά 3.750 και διατήρηση του ποσοστού στο 4,5%.

Σύμφωνα με το ευρύτερο μέτρο της International Labor Organization (ILO) ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 20.000 τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο ενώ την ίδια περίοδο ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 178.000 Σύμφωνα με καταμέτρηση της ILO ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 2,4 εκατ. ενώ το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2009 και συγκεκριμένα στο 7,7%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 7,8%.

Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους αυξήθηκαν κατά 2%, έναντι εκτιμήσεων για 1,7%, ενώ το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο είχαν αυξηθεί κατά 1,6%.


source: capital.gr

No comments:

Share |