Monday, October 25, 2010

Daimler: Προχωράει η συνεργασία με Buffett για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Daimler: Προχωράει η συνεργασία με Buffett για κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ομαλά προχωράει η συνεργασία της Daimler με το δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett, σχετικά με την από κοινού δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων.

«Το σχήμα και η μορφή του αυτοκινήτου θα καθοριστούν σύντομα και αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την έναρξη της παραγωγής», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler, Dieter Zetsche, σε forum στη Σαγκάη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται για την ανάπτυξη αυτοκίνητων με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, καθώς οι αρχές στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, τις υποχρεώνουν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και την εκπομπή ρύπων, προκειμένου να μην επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Daimler συμφώνησε ακόμη στη συνεργασία στις αρχές του έτους με τις Nissan Motor και Renault Co., για την από κοινού ανάπτυξη μηχανών και πλατφόρμων και πιθανότητα και για τη συνεργασία στην κατασκευή μερών ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με το Zetsche, η Daimler και η BYD (από την πλευρά του Buffett), που συνεργάζονται από το Μάιο, θα είναι έτοιμες να παρουσιάσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις αρχές του 2012.

«Θα πρέπει να συντονιστούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.



source: capital.gr

No comments:

Share |