Wednesday, September 8, 2010

Απώλειες 2,2% στο Τόκιο


Απώλειες 2,2% στο Τόκιο


Πτώση άνω των δύο ποσοστιαίων μονάδων σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei [.N225] , ο οποίος υποχώρησε στις 8.796,45 μονάδες. Στις 820,99 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,7%.

Στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί στην αγορά έχει συμβάλει η αναζωπύρωση των ανησυχιών για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και η αβεβαιότητα σχετικά με το πολιτικό σκηνικό στην Ιαπωνία.

«Με την ανατίμηση του γεν να επιταχύνει και τις ανησυχίες για τους πιστωτικούς κινδύνους στην Ευρώπη να εντείνονται, η αγορά δέχεται πιέσεις από την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ανάληψη κινδύνου», σχολιάζει ο Καζουχίρο Τακαχάσι, γενικός διευθυντής της Daiwa Securities Capital Markets.

«Εάν η απραξία της κυβέρνησης παρά τις νύξεις για ανάμειξη κάποιων κορυφαίων στελεχών οδηγήσει σε περαιτέρω ανατίμηση του γεν, είναι δύσκολο να περιμένει κανείς άμεση βελτίωση της κατάστασης. Δεδομένου ότι το ισχυρό γεν αποτελεί τροχοπέδη για το ιαπωνικό χρηματιστήριο, ο δείκτης θα αρχίσει σύντομα να χάνει έδαφος», συμπληρώνει.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |