Wednesday, September 8, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα στις τιμές κατοικίας


Μ. Βρετανία: Αύξηση για δεύτερο διαδοχικό μήνα στις τιμές κατοικίας


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία τον Αύγουστο, με χαμηλότερους ρυθμούς ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία της Halifax που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax αυξήθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα στη μέση τιμή των 167.953 λιρών, ενώ είχε ενισχυθεί κατά 0,6% τον Ιούλιο.

Η αύξηση στις τιμές των κατοικιών αποτέλεσε έκπληξη καθώς οι περισσότερες μετρήσεις των προηγούμενων μηνών έδειχναν πτώση στις τιμές κατοικίας. Οι οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την προηγούμενη εβδομάδα ανέμεναν πτώση των τιμών κατά 0,5%.

Πριν την αύξηση των τιμών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχε προηγηθεί πτώση τριών διαδοχικών μηνών, σύμφωνα με μετρήσεις της Halifax.

Η μέση τιμή για τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο ήταν κατά 4,6% υψηλότερη συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, και χαμηλότερη από την ετήσια αύξηση 4,9% τον Ιούλιο.

Η Halifax δήλωσε ότι αναμένει σταθεροποίηση των τιμών κατά τους επόμενους μήνες του έτους.

"Το ανάμεικτο υπόδειγμα των μηνιαίων αυξήσεων και πτώσεων των τιμών κατοικιών κατά τους 7 πρώτους μήνες του έτους είναι συνυφασμένο με την επιβραδυνόμενη αγορά", δήλωσε ο οικονομολόγος της Halifax, Martin Ellis. "Είναι επίσης ευθυγραμμισμένη με την εκτίμησή μας ότι οι τιμές κατοικιών σε ετήσια βάση θα είναι αμετάβλητες κατά το 2010".

source: capital.gr

No comments:

Share |