Wednesday, September 8, 2010

Whitney: Αναμένονται 80.000 περικοπές στη Wall Street


Whitney: Αναμένονται 80.000 περικοπές στη Wall Street

Περίπου 80.000 θέσεις εργασίας θα περικόψουν οι χρηματιστηριακές εταιρείες ανά τον κόσμο στους επόμενους 18 μήνες, καθώς η ανάπτυξη των εσόδων αρχίζει να επιβραδύνεται, δήλωσε η Meredith Whitney, πρώην αναλύτρια της Oppenheimer & Co.

Οι περικοπές, περίπου 10% από τα τρέχοντα επίπεδα, θα έλθουν μετά από τις πληρωμές του 2010, δηλώνει η Whitney σε report με ημερομηνία 31 Αυγούστου, το οποίο ήρθε σήμερα στην κατοχή του Bloomberg.

Οι μισθοί του κλάδου θα υποχωρήσουν δραματικά, δηλώνει η αναλύτρια. Προσθέτει ακόμη ότι «οι βασικοί μοχλοί ανόδου των εσόδων και κερδών της Wall Street την τελευταία δεκαετία, βρίσκονται σε δομική πτώση τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2010 σηματοδοτεί την πρώτη χρονιά στη διάρκεια πολλών, κατά την οποία οι εταιρείες της Wall Street θα προχωρήσουν σε δομικές αλλαγές».

Οι Barclays, Credit Suisse Group και Royal Bank of Scotland Group, αναμένεται να «ηγηθούν» της επιβράδυνσης των προσλήψεων στην Ευρώπη, καθώς η άνθηση στο trading σταθερού εισοδήματος υποχωρεί.

Μάλιστα, η Whitney εκτιμά πως αν και οι αναδυόμενες αγορές θα συνεχίσουν να επεκτείνονται, δεν θα το κάνουν τόσο γρήγορα ώστε να αντισταθμίσουν την υποχώρηση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

source: capital.gr

No comments:

Share |