Wednesday, September 8, 2010

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 15 ετών η μεταποιητική παραγωγή τον Ιούλιο


Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 15 ετών η μεταποιητική παραγωγή τον Ιούλιο


Ο βρετανικός κλάδος της μεταποίησης σημείωσε την έκτη διαδοχική αύξηση τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης σε διάστημα άνω των 15 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η στατιστική υπηρεσία της χώρας Office for National Statistics ανέφερε ότι έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα, με ρυθμό 0,3% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο.

Σε ετήσια βάση η αύξηση ήταν της τάξης του 4,9%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 6,2% που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 1994 και συγκρίνεται με την καθοδικά αναθεωρημένη αύξηση 4% του Ιουνίου.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής 0,3% σε μηνιαία και 5% σε ετήσια βάση.

Η ετήσια αύξηση του Ιουνίου αρχικά είχε τοποθετηθεί στο 4,1%.

Η ONS ανέφερε ότι οι βασικοί παράγοντες της μηνιαίας αύξησης ήταν τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα δερμάτινα είδη και ενδύματα, χαρτί, οι εκτυπώσεις και οι εκδόσεις.

Το γενικότερο μέγεθος της βιομηχανικής παραγωγής που συμπεριλαμβάνει τη μεταποίηση, τις εξορύξεις και τα λατομεία, τον ηλεκτρισμό, την παροχή φυσικού αερίου και νερού, σημείωσε επίσης βελτίωση επιδόσεων τον Ιούνιο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,3% από τον Ιούνιο ενώ ήταν κατά 1,9% αυξημένη έναντι του Ιουλίου του 2009.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% σε μηνιαία βάση και 2,1% σε ετήσια.

Τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε 0,5% σε μηνιαία βάση ενώ ενισχύθηκε 1,3% σε ετήσια.

source: capital.gr

No comments:

Share |