Wednesday, August 11, 2010

ING: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη του β΄ τριμήνου


ING: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη του β΄ τριμήνου



ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ (Dow Jones)-- Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη της ολλανδικής εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών ING Groep NV (INGA.AE), καθώς τα ενισχυμένα αποτελέσματα του τραπεζικού της κλάδου αντιστάθμισαν την αδύναμη απόδοση των ασφαλειών, ενώ ανέφερε ότι βελτιώθηκαν οι συνθήκες της αγοράς.

Η ING, η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική εταιρεία της Ολλανδίας βάση κεφαλαιοποίησης, εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,09 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, σε σχέση με κέρδη ύψους 71 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν κέρδη 742 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία έχει δεχθεί δυο φορές βοήθεια από την ολλανδική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχει ακόμα να καταβάλει 5 δισ. ευρώ, ανέφερε πως η ανάπτυξη του λιανικού τομέα «απέκτησε ρυθμό», ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο και ότι «οι συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν περαιτέρω».

Εξαιρουμένων των φόρων, αποεπενδύσεων και έκτακτων στοιχείων, ο τραπεζικός τομέας της ING εμφάνισε κέρδη 1,61 δισ. ευρώ, από ζημιές 186 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Ακολουθώντας σχόλια των ευρωπαίων της ανταγωνιστών, η εταιρεία ανέφερε πως η τράπεζα επωφελήθηκε από τη συρρίκνωση των bad loans και από τη βελτίωση των επιτοκιακών περιθωρίων, που αντιστάθμισαν την πτώση στην επενδυτική τραπεζική.

Ο ασφαλιστικός κλάδος της ING σημείωσε ζημιές της τάξης των 115 εκατ. ευρώ από κέρδη 42 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ασφαλιστικές δραστηριότητες, τις οποίες η διοίκηση σχεδιάζει να πουλήσει πριν το τέλος του 2013 και έχουν διαχωριστεί από τις τραπεζικές, επηρεάστηκαν από τα κόστη εξαγορών των ΗΠΑ, εξαιτίας των συρρικνωμένων αγορών μετοχών.

Οι μετοχές της ING έκλεισαν στα 7,56 ευρώ την Τρίτη. Η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί τις περασμένες εβδομάδες, μετά την επιτυχία της ING Bank στα ευρωπαϊκά stress test.

source: capital.gr

No comments:

Share |