Wednesday, August 11, 2010

Η Fed προειδοποιεί, τα μάκρο απογοητεύουν, "βουτιά" ο Nikkei


Η Fed προειδοποιεί, τα μάκρο απογοητεύουν, "βουτιά" ο Nikkei

Με τη Fed να εκτιμά ότι η οικονομία χρειάζεται βοήθεια και τα μάκρο σε Ιαπωνία όσο και Κίνα να απογοητεύουν αγορά και αναλυτές, τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχρεώνονται σε απώλειες. «Βουτιά» 2,7% ο ιαπωνικός Nikkei.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα προχώρησε στο πρώτο βήμα, μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο, για την εκ νέου ενίσχυση της οικονομίας, ανακοινώνοντας ότι θα διατηρήσει στην κατοχή της τίτλους με σκοπό να σταματήσει την εκροή κεφαλαίων από το χρηματοοικονομικό σύστημα. Παράλληλα η Fed διατήρησε αμετάβλητο το εύρος διακύμανσης του βασικού επιτοκίου.

Στην Κίνα, νέα μάκρο είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας που δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη του ασιατικού γίγαντα επιβραδύνεται. Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αναπτύχθηκε με τον μικρότερο ρυθμό σε διάστημα έντεκα μηνών τον Ιούλιο.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε αύξηση 4,8% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, με το ρυθμό ανόδου να περιορίζεται από το 6,4% του αμέσως προηγούμενου μήνα, ενώ ο ετήσιος πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 3,3% τον Ιούλιο, από το 2,9% του Ιουνίου.

«Οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν στραφεί στην οικονομική ανάπτυξη», σχολιάζει στο Bloomberg ο Chu Moon Sung, της Shinhan BNP Paribas Asset Management από τη Σεούλ. «Δεν πιστεύω ότι είναι πιθανό το σενάριο ύφεσης double dip, ωστόσο ενδέχεται να βρισκόμαστε σε διορθωτική κίνηση βραχυπρόθεσμα».

Στην Ιαπωνία οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού ενισχύθηκαν σε ποσοστό 1,6% τον Ιούνιο, έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, ωστόσο οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 5,5%. Τα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής επίσης απογοήτευσαν, αντανακλώντας τα προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζει η οικονομία.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, υποχώρησε σε ποσοστό 1,2% στις 119,58 μονάδες.

Επίσης στο Τόκιο ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 2,7% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 9.5292,85 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 2,37%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινήθηκε πτωτικά κατά 0,36% ενώ μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας.

Ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,08% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 0,27%. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,07%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες 1,29%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 1,02%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει πτώση 1,88%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε 0,30%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε πτωτικά 0,36%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη με πτώση 0,82%.

source: capital.gr

No comments:

Share |