Wednesday, August 11, 2010

Μ. Βρετανία: Υψηλό 3 ετών για την πτώση της ανεργίας


Μ. Βρετανία: Υψηλό 3 ετών για την πτώση της ανεργίας


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)-- Εκ νέου πτώση εμφάνισαν τον Ιούλιο οι δύο βασικοί δείκτες ανεργίας στη Μ. Βρετανία, ενώ ο αριθμός των απασχολούμενων αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), το μέγεθος της ανεργίας, με βάση τα πρότυπα της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας (ILO), υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα κατά 49.000 στο τρίμηνο έως τον Ιούνιο στα συνολικά 2.457 εκατ.. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2007. Το ποσοστό ανεργίας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 7,8% σε σχέση με το τρίμηνο έως το Μάιο.

Ο δείκτης ILO γαι την απασχόληση, εμφανίστηκε ενισχυμένος για δεύτερο μήνα, σημειώνοντας άνοδο της τάξης των 184.000 στο διάστημα των τριών μηνών έως τον Ιούνιο στα περίπου 29 εκατ.. Σημειώνεται πως η αύξηση είναι η μεγαλύτερη αύξηση που έχει παρατηρηθεί από το Μάιο του 1989, ενώ το επίπεδο που διαμορφώθηκε αποτελεί το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2009.

Το μέγεθος των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, αλλά μόλις κατά 3.800. Ήταν η μικρότερη πτώση σε μια σειρά από διαδοχικές υποχωρήσεις το τελευταίο διάστημα, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 4,5%.

Τον Ιούνιο είχαν σημειωθεί αντίστοιχα πτώση 15.900 και ποσοστό 4,5%. Το μέγεθος της πτώσης εξέπληξε τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που είχαν κάνει εκτιμήσεις για πτώση 16.000 και ποσοστό 4,5%.

Η ONS αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για τις αιτήσεις επιδομάτων του Ιουνίου, έπειτα από την αρχική εκτίμηση για πτώση κατά 20.800.

Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές εξαιρουμένων των bonus- καθώς οι καταβολές bonus μπορούν να προκαλέσουν διακυμάνσεις στις μηνιαίες μεταβολές- ενισχύθηκαν κατά 1,6% στους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο. Αυτή ήταν η χαμηλότερη άνοδος από τον Ιανουάριο αυτού του έτους και έρχεται σε σύγκριση με την αύξηση κατά 1,8% του Μάιου, σύμφωνα πάντα με την ONS.

Αυτό ήταν γενικά στο πλαίσιο των εκτιμήσεων για αύξηση κατά 1,5%.


source: capital.gr

No comments:

Share |