Friday, August 27, 2010

Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β΄ τρίμηνο η προσοχή


Στο ΑΕΠ των ΗΠΑ για το β΄ τρίμηνο η προσοχή


Τη δεύτερη αναθεώρηση των στοιχείων για τους ρυθμούς ανάπτυξης β΄ τριμήνου στις ΗΠΑ αλλά και το επίπεδο του πληθωρισμού στη Γερμανία αναμένουν σήμερα οι αγορές.

Συγκεκριμένα, στη Γερμανία ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτιμάται ότι ενισχύθηκε τον Αύγουστο κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στη Γερμανία εκτιμάται ότι επιβραδύνθηκε στο 1,1% από 1,2% τον Ιούλιο.

Στις 11:30 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου της Βρετανίας. Η Γηραιά Αλβιώνα εκτιμάται ότι το β΄ τρίμηνο κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης στο 1,1%.

Κρίσιμη είναι η δεύτερη αναθεώρηση της ανάπτυξης του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το β΄ τρίμηνο, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν σημαντική υποβάθμιση των στοιχείων. Η ανακοίνωση θα γίνει στις 15:30 ώρα Ελλάδος και προβλέπεται πτωτική αναθεώρηση των ρυθμών ανάπτυξης στο 1,4% έναντι αρχικής εκτίμησης για 2,4%.

Αργότερα, στις 16:55, ανακοινώνεται η τελική εκτίμηση του δείκτη εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου Mischigan για τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προβλέπουν αναθεώρηση στο 70 από αρχική εκτίμηση για 69,6.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |