Friday, August 27, 2010

Bernanke: Έτοιμη η Fed να στηρίξει εκ νέου την οικονομία


Bernanke: Έτοιμη η Fed να στηρίξει εκ νέου την οικονομία


Την ετοιμότητα της Federal Reserve να δρομολογήσει νέα έκτακτα μέτρα για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία επανέλαβε ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Ben Bernanke.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2011 και τα επόμενο χρόνια. Την ίδια στιγμή επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να αναλάβει δράση αν χρειαστεί προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία και να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό, αν και σημείωσε ότι δεν βλέπει την αμερικανική οικονομία να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

"Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed είναι έτοιμη για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση μέσω έκτακτων μέτρων εάν καταστεί αναγκαίο και ιδιαίτερα αν το outlook φτάσει να επιδεινωθεί σημαντικά", δήλωσε ο Bernanke.

Πρόσθεσε ότι η Fed έχει στο "οπλοστάσιο" της αρκετές επιλογές για να ενισχύσει την οικονομία χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα ή πιθανές παρεμβάσεις. Διευκρίνισε παράλληλα ότι οι αξιωματούχοι της Fed δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κεντρική τράπεζα να αναλάβει δράση.

"Αν αποδειχθεί ότι χρειάζεται περαιτέρω δράση, υπάρχουν επιλογές πολιτικής για την παροχή πρόσθετης στήριξης", δήλωσε ο Bernanke. "Η χρησιμοποίηση αυτών των επιλογών απαιτεί ωστόσο προσεκτική σύγκριση του οφέλους και του κόστους", πρόσθεσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |