Friday, August 27, 2010

ΗΠΑ: Ανώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο


ΗΠΑ: Ανώτερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο

Με βραδύτερους ρυθμούς αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία το β΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το αμερικάνικο ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1,6% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, επιβραδύνοντας σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο όταν είχε σημειώσει άνοδο 3,7%.

Τα αρχικά στοιχεία του αμερικανικού Εμπορίου είχαν δείξει αύξηση 2,4% του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο. Ωστόσο, τα αναθεωρημένα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires που έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3%.

Τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν μεγάλη πτώση των επιχειρηματικών κερδών το τελευταίο τρίμηνο. Τα κέρδη μετά φόρων σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1%, αν και το προηγούμενο τρίμηνο είχαν σημειώσει άνοδο 11,4%. Το μέγεθος του α΄ τριμήνου αναθεωρήθηκε καθοδικά από εκτίμηση για άνοδο 12,1%.

Από την άλλη πλευρά τα σημερινά στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες στο +2,0% από άνοδο 1,6% που είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το πρώτο τρίμηνο οι δαπάνες είχαν σημειώσει άνοδο 1,9%.

Οι επιχειρηματικές δαπάνες σε εξοπλισμό και λογισμικό επίσης παρέμειναν ισχυρές αν και τα τελευταία στοιχεία αναθεωρήθηκαν καθοδικά για να δείξουν άνοδο 17,6% από την αρχική εκτίμηση για άνοδο 21,9%.

source: capital.gr

No comments:

Share |