Tuesday, July 27, 2010

Tomkins: Εξαγοράζεται από καναδική κοινοπραξία έναντι 2,89 δισ. λιρών


Tomkins: Εξαγοράζεται από καναδική κοινοπραξία έναντι 2,89 δισ. λιρών


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η μηχανολογική και κατασκευαστική εταιρεία Tomkins PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοραστεί από επενδυτικό όχημα που δημιούργησε η καναδική εταιρεία private-equity Onex Corp και η Canada Pension Plan Investment Board έναντι 2,89 δισ. λιρών.

Σε ανακοίνωσή τους οι καναδικοί οργανισμοί ανέφεραν ότι η εξαγορά της Tomkins αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική ευκαιρία στις αγορές βιομηχανικών, αυτοκινητιστικών και κατασκευαστικών προϊόντων, στις οποίες η Tomkins κατέχει δεσπόζουσα παρουσία και κατέχει ορισμένες από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες.

Η κοινοπραξία Pinafore Acquisitions Ltd, που δημιουργήθηκε για την αγορά, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υφιστάμενη στρατηγική της Tomkins αναφορικά με την γεωγραφική της επέκταση, την οργανική ανάπτυξη στη βασική αγορά των ΗΠΑ και τις στρατηγικές εξαγορές, ενώ πιστεύει ότι το επόμενο στάδιο εξέλιξης της Tomkins θα επιτευχθεί καλύτερα υπό τη σκέπη ιδιωτικής ιδιοκτησίας, με μακροπρόθεσμους μετόχους όπως η Onex και η CPPIB.

«Αναγνωρίζουμε ότι καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο συνεχίζουν να παραπαίουν, συνεχίζουν να υφίστανται σημαντικές δυσκολίες για το σύνολο των βιομηχανικών εταιρειών», τόνισε ο Seth Mersky, πρόεδρος της Pinafore και διευθύνων σύμβουλος της Onex. «Πιστεύουμε ότι η προσφορά μας αποτελεί σημαντική ανταμοιβή για τους μετόχους της Tomkins καθώς και μία ευκαιρία για μας να δημιουργήσουμε νέα αξία σε μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα».

Η Pinafore θα καταβάλει 325 πένες για κάθε μετοχή της Tomkins, με premium σχεδόν 41% από την τιμή κλεισίματος στις 16 Ιουλίου, που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν η Tomkins ανακοινώσει ότι δέχτηκε πρόταση.

Θα χρηματοδοτήσει το deal με μετοχές και χρηματοδότηση χρέους.

«Μετά από προσεκτική εξέταση οι ανεξάρτητοι διευθυντές της Tomkins πιστεύουν ότι η προσφορά μετρητών της Onex και της CPPIB δίνει στους μετόχους της Tomkins συγκεκριμένη αξία σήμερα και αντανακλά δίκαια τόσο την τρέχουσα αξία του ομίλου όσο και τη δυναμική του», σημείωσε ο David Newlands, πρόεδρος της Tomkins.

Οι μετοχές της Tomkins ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στις 308 πένες τη Δευτέρα.


source: capital.gr

No comments:

Share |