Tuesday, July 27, 2010

MPB: Δεν υπάρχει στην ατζέντα ΔΣ θέμα ING


MPB: Δεν υπάρχει στην ατζέντα ΔΣ θέμα ING



Δεν υπάρχει θέμα ING στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του ΔΣ της Marfin Popular Bank, ανέφερε πριν από λίγο στη StockWatch εκπρόσωπος της, σχολιάζοντας φήμες που δημοσίευσε βρετανική εφημερίδα για επικείμενη εξαγορά της κυπριακής τράπεζας από τον ολλανδικό κολοσσό.

Σε χθεσινό της χρηματιστηριακό ρεπορτάζ, η Βρετανική Daily Mail αναφέρει ακροθιγώς ότι υπάρχουν φήμες για εξαγορά της κυπριακής Marfin έναντι τιμήματος €2,20 ανά μετοχή, δίδοντας τροφή στο έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στο κυπριακό χρηματιστήριο.

«Δεν υπάρχει οτιδήποτε ενώπιον της ατζέντας του σημερινού ΔΣ της Τράπεζας», ανέφερε στη StockWatch εκπρόσωπος της. «Η ING δεν έχει απευθυνθεί στη διοίκηση της Τράπεζας για αυτό το θέμα», είπε.

Η Marfin πέρασε με επιτυχία το πανευρωπαϊκό stress test που έδειξε να έχει πρωτοβάθμια κεφάλαια 7,2% μετά την εφαρμογή του ακραίου σεναρίου ύφεσης και κινδύνου χώρας.

Ο εκπρόσωπος της Τράπεζας είπε ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν υπάρχει πρόταση της ING για εξαγορά πακέτου μετοχών από συγκεκριμένους μετόχους της Τράπεζας.

Η μετοχή παρουσίασε χθες μεγάλη άνοδο και βρίσκεται σήμερα στα €1,92 με άνοδο 9.71% Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν και οι τίτλοι άλλων τραπεζών ανεβάζοντας το χρηματιστηριακό δείκτη κατά 4,55%.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |