Tuesday, July 27, 2010

Οριακές απώλειες για το αργό


Οριακές απώλειες για το αργό

Στάση αναμονής κράτησε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ανατρέποντας ωστόσο το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα που το οδηγούσε στο -1%. Οι επενδυτές βρέθηκαν ανάμεσα στις ανησυχίες για ενδεχόμενη επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το β΄ τρίμηνο, και στο θετικό κλίμα που επικρατεί στη Wall μετά και από την αναπάντεχη άνοδο των πωλήσεων νέων κατοικιών.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού υποχώρησαν κατά 0,04% στα 78,96 δολάρια το βαρέλι.
«Άλμα» κατά 23,6% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 330.000, μετά το ιστορικό χαμηλό που σημείωσαν τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο σημείωσαν «βουτιά» 36,7%, που είχε πιέσει τις πωλήσεις στο αρνητικό ρεκόρ των 267.000. Ειδικότερα, τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 316.000. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν κατά 16,7%.

Σε μία νέα πραγματικότητα δείχνει να εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία καθώς Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα επιβραδύνουν ταυτόχρονα, ενώ παρά το γεγονός ότι τα τεράστια μέτρα στήριξης οδήγησαν τις μεγάλες οικονομίες εκτός ύφεσης με ανάπτυξη 5% στο πρώτο τρίμηνο, οδεύουν σε πολύ αδύναμη ανάκαμψη.

Η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο μεταξύ 3,25%-3,5% τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, όπως εκτιμά ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley Asia, Stephen Roach. Πρόκειται για ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 4,7% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας την πενταετία πριν την κατάρρευση του 2008.

source: reporter.gr

No comments:

Share |