Tuesday, July 27, 2010

Γερμανία: Στις 3,9 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης GfK


Γερμανία: Στις 3,9 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης GfK


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Ο δείκτης μελλοντικών εκτιμήσεων για το καταναλωτικό κλίμα του γερμανικού ερευνητικού ινστιτούτου GfK θα διαμορφωθεί στις 3,9 μονάδες τον Αύγουστο, με το κλίμα των Γερμανών πολιτών να ενισχύεται από την καλή απόδοση της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου, τον καιρό και τα θετικά νέα από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.

Οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, εκτίμησαν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 3,5 μονάδες για τον Αύγουστο. Το μέγεθος του Ιουλίου αναθεωρήθηκε ελαφρώς ανοδικά στις 3,6 μονάδες από τις 3,5 μονάδες.

Ενώ ο σύνθετος δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα, οι επιμέρους δείκτες του για τις οικονομικές προσδοκίες, τις προσδοκίες εισοδήματος και την αγοραστικά τάση, αναφέρονται στον τρέχοντα μήνα.

Τον Ιούλιο, οι οικονομικές και εισοδηματικές προσδοκίες ενισχύθηκαν, ενώ η αγοραστική τάση υποχώρησε ελαφρώς. Οι οικονομικές προσδοκίες ανήλθαν στις 36,8 μονάδες από τις 5,5 μονάδες τον Ιούνιο, ενώ οι προσδοκίες εισοδήματος ενισχύθηκαν στις 29,1 μονάδες από 8,2. Τέλος, ο δείκτης αγοραστικής τάσης υποχώρησε στις 27,9 από τις 30,4 μονάδες τον περασμένο μήνα.


source: capital.gr

No comments:

Share |