Tuesday, July 27, 2010

BP: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ


BP: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ


Ζημίες – ρεκόρ ανακοίνωσε η BP για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, επικαλούμενη την οικονομική επιβάρυνση για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού και την καταβολή των αποζημιώσεων στα θύματα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Τόνι Χέιγουορντ, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία περί αποχώρησής του εν μέσω επικρίσεων που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Αντικαταστάτης του από την 1η Οκτωβρίου θα είναι ο Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο οποίος είναι σήμερα υπεύθυνος των εργασιών καθαρισμού στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο βρετανικός όμιλος εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο καθαρές ζημιές ύψους 17,2 δισ. δολαρίων έναντι κερδών 4,39 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου τα κέρδη της BP είχαν υπερδιπλασιαστεί.

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της εταιρείας Καρλ-Χένρικ Σβάνμπεργκ συμφώνησε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να συσταθεί ένα ταμείο ύψους 20 δισ. δολαρίων για την καταβολή των αποζημιώσεων και την κάλυψη του κόστους για τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η BP ανακοίνωσε ότι πούλησε στοιχεία ενεργητικού συνολικής αξίας 7 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αίγυπτο στην Apache Corp. Επίσης, σχεδιάζει να πουλήσει στοιχεία στο Πακιστάν και το Βιετνάμ, ενώ πιθανόν να επιδιώξει και την πώληση κοιτασμάτων στην Αλάσκα.

source: capital.gr

No comments:

Share |