Monday, July 19, 2010

Ενδιαφέρον από Santander για την πολωνική BZ WBK


Ενδιαφέρον από Santander για την πολωνική BZ WBK


ΒΑΡΣΟΒΙΑ (Dow Jones) – Η Banco Santander SA (SAN.MC), η μεγαλύτερη ισπανική τράπεζα με βάση τα πάγια, υπέβαλε προσφορά για την πολωνική Bank Zachodni WBK SA (BZW.WA), μονάδα της Allied Irish Banks PLC (AIB), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Puls Biznesu.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι προσφορά για την BZ WBK κατέθεσαν οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Πολωνίας – η ελεγχόμενη από το κράτος PKO Bank Polski (PKO.WA) και η Bank Pekao SA (PEO.WA), μονάδα της Unicredit SpA (UCG.MI).

Στη λίστα των ενδιαφερόμενων περιλαμβάνονταν επίσης η ρωσική Sberbank (SBRBF), η HSBC PLC (HBC), η ιταλική Intesa Sanpaolo SpA (ISP.MI), η γαλλική BNP Paribas SA (BNP.FR) και η βρετανική εταιρεία private equity Apax Partners.

Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα οι Sberbank, HSBC και Pekao απέσυραν αργότερα το ενδιαφέρον τους. Άλλα δημοσιεύματα έφεραν τις εισηγμένες PKO BP και BNP Paribas να έχουν περάσει στη short list για την BZ WBK.

Η AIB πρέπει να πουλήσει το 70,5% που κατέχει στην τράπεζα προκειμένου να πετύχει τους στόχους κεφαλαιακής επάρκειας καθώς η ιρλανδική τράπεζα έχει δεχτεί σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ σε κυβερνητική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει επισφαλή δάνεια.

source: capital.gr

No comments:

Share |