Tuesday, July 20, 2010

ΕΤΕ: Παραμένει "αγοραστής" η Merill Lynch


ΕΤΕ: Παραμένει "αγοραστής" η Merill Lynch


«Αγοραστής» δηλώνει ότι παραμένει για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Merrill Lynch, αποδίδοντάς της τιμή-στόχο στα 16 ευρώ, σε ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία.

Όπως εκτιμά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Εθνική βρίσκεται σε καλύτερη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, δεδομένης της χαμηλής αναλογίας δανείων/καταθέσεις, της σχετικά ισχυρής κεφαλαιακής θέσης, της γεωγραφικής κατανομής των δραστηριοτήτων της και της πάνω από το μέσο όρο, προ προβλέψεων κερδοφορίας της.

Η ανάλυση της Merrill Lynch έρχεται με αφορμή ενός analyst day που διοργάνωσε η Finansbank στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, όπου η διοίκηση παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές για τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με την ML, η Τουρκία παραμένει μια ελκυστική αγορά ανάπτυξης, τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική οικονομία πλήττεται από την επίδραση των μέτρων λιτότητας.

Χαρακτηρίζει μάλιστα την τουρκική αγορά, ως μηχανή ανάπτυξης για την Εθνική Τράπεζα τα επόμενα χρόνια, και όχι μόνο ενώ η Ελλάδα εφαρμόζει το ισχύον πρόγραμμα λιτότητας, αλλά και για πολλά χρόνια ακόμη.

source: capital.gr

No comments:

Share |