Tuesday, July 20, 2010

Κίνα: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις εξαγωγές


Κίνα: Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τις εξαγωγές


Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Κίνας για τις προοπτικές των εξαγωγών της, προειδοποιώντας συγκεκριμένα ότι η περικοπή των δαπανών από τις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες, θα πλήξει τη ζήτηση για τα αγαθά της χώρας.

Χαρακτηρίζοντας την εικόνα που επικρατεί στο εμπόριο «περίπλοκη και δύσκολη ακόμη», το υπουργείο Εμπορίου δηλώνει ότι η υψηλή αύξηση των εξαγωγών στο α΄ εξάμηνο θα δώσει τη θέση της σε χαμηλή ανάπτυξη στο β΄ εξάμηνο.

«Η κρίση χρέους στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει πολλές χώρες της Ηπείρου να προχωρήσουν σε δημοσιονομική λιτότητα από δημοσιονομική διεύρυνση, γεγονός το οποίο θα περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση και την ανάπτυξη των επενδύσεων στην ΕΕ», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείο σε συνέντευξη Τύπου, ο Yao Jian.

Ο ίδιος πρόσθσε πως τα φθηνά προϊόντα θα είναι λιγότερο ευάλωτα από την μείωση της ζήτησης από την Ευρώπη, σε σχέση με τα πιο ακριβά αγαθά.

Την ίδια στιγμή, εκτός των ευρωπαϊκών χωρών, έχουν αρχίσει να επιβάλλουν μέτρα λιτότητας και οι Βραζιλία, Ινδία καθώς και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

«Το περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη των κινεζικών εξαγωγών είναι περιορισμένο», δήλωσε ο Yao.

source: capital.gr

No comments:

Share |