Tuesday, May 4, 2010

UBS: Επιστροφή στην κερδοφορία


UBS: Επιστροφή στην κερδοφορία

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε διάστημα σχεδόν τριών ετών ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS επικαλούμενη την ανάκαμψη στη μονάδα χρεογράφων.

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε διάστημα σχεδόν τριών ετών ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, επικαλούμενη την ανάκαμψη στη μονάδα χρεογράφων.

Ειδικότερα, η τράπεζα εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 2,2 δισ. ελβετικών φράγκων (2 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 1,98 δισ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Η UBS επωφελήθηκε της ανάκαμψης των εσόδων της από συναλλαγές στη μονάδα σταθερού εισοδήματος, η οποία ήταν υπεύθυνη και για το μεγαλύτερο μέρος των διαγραφών και πιστωτικών απωλειών, ύψους 57,2 δισ. δολαρίων, που εμφάνισε η τράπεζα κατά τη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Όσβαλντ Γκρούεμπελ εξέφρασε τον περασμένο μήνα την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της τράπεζας, παρά την εκτίμηση για περαιτέρω αποσύρσεις κεφαλαίων στη μονάδα διαχείρισης πλούτου.

Οι μετοχές της UBS έχουν ενισχυθεί κατά 6,2% από τις αρχές της χρονιάς, έναντι πτώσης 1,9% που έχει καταγράψει ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |